El menjar porqueria potencia l’envelliment

Sens dubte en l’últim temps el menjar ràpid, rica en greixos, sal i sucres, ha recol·lectat estudis que demostren els seus efectes negatius sobre l’organisme. El menjar porqueria potencia l’envelliment

Tant la malaltia renal com patologies cardiovasculars poden ser més freqüents davant un consum elevat de fosfats derivat dels menjars ràpids, segons s’ha observat en ratolins que davant una dieta rica en fosfats i desfavorits per l’absència de dos gens que regulen els seus nivells en el cos, van morir primerencament per intoxicació amb aquesta substància.

Per descomptat, els experts creuen que aquests resultats poden ser similars en humans, però no és necessari l’estudi per a percebre l’efecte negatiu en nosaltres, doncs és clar que si abusem del menjar porqueria, no sols els fosfats poden augmentar la incidència de malalties, sinó que els greixos dolents, els sucres simples, l’escassa quantitat de micronutrients, fibra i antioxidants així com l’elevada quantitat de sodi, afecten el nostre cos i sens dubte, també poden ajudar al fet que el pas del temps impacti de manera superior en la salut.

Possibles malalties

Major colesterol i triglicèrids en sang, major hipertensió arterial, major pes corporal i altres qüestions associades a l’excessiu consum de menjar ràpid són sense dubtes, factors que acceleren l’envelliment. Per això, si de veritat volem viure més i millor, l’ideal és limitar la ingesta de menjar porqueria a 1 o 2 vegades a la setmana, perquè no és justament una dieta saludable aquella en què prevalen les hamburgueses, les fritades i els refrescos.

Segons la recerca que va ser realitzada en rosegadors, els nivells alts de fosfats dels refrescos i aliments processats que normalment s’utilitzen en els locals de menjar ràpid, són els responsables de l’envelliment prematur que es produeix després del seu consum. A més de poder causar una mortalitat precoç, aquests fosfats consumits en excés poden augmentar el desenvolupament de malalties relacionades amb l’edat.

Comparteix