MENJAR SA I A BON PREU ÉS POSSIBLE

La gran majoria tenim la falsa creença que menjar sa i ecològic suposa una despesa més alta en la cistella de la compra, però a Som La Bomba treballem cada dia perquè puguem seguir una dieta variada, de qualitat i saludable a un preu just. Menjar sa i a bon preu és possible

Recentment, hem posat a la venda unes cistelles de producte fresc de temporada, entre els quals hi ha fruita, verdura, peix, carn, llegums i ous a un preu de 30 euros. Amb aquesta cistella queda demostrat que és possible comprar a un preu just producte de tanta qualitat.

Que puc trobar a la cistella variada de febrer

Per exemple la cistella variada de febrer consta de: 1 Manat d’alls tendres Eco, 1 Carbassa Cacauet Eco, 200gr de Porro Eco ,200gr de tomàquet sucar Eco, 400gr de plàtans Eco, 400gr de Pera Eco, 400gr de Taronja Suc Eco, 4 Iogurts Naturals Eco, 250gr de Cigrons Cuits, 2 Supremes de Lluç i 2 Hamburgueses de vedella amb ceba.
Menjar sa i a bon preu és possible

Menjar sa i a bon preu és possible

Ens agrada explicar per què som capaços d’oferir una varietat tan gran de productes a un preu de 30 euros, i té diferents raons, però les podem resumir en 3 punts:

  • Tot són aliments frescos de temporada i de proximitat, època que hi ha més quantitat de l’aliment en qüestió i, per tant, millor preu. 
  • Estem en contacte directe i continu amb el món rural, els productors ens ajuden i aconsellen a triar els millors productes de la cistella en relació qualitat/preu tenint en compte el clima inesperat que ens trobem. 
  • Tot el producte que oferim és directe dels productors locals, eliminem tots els intermediaris que hi ha normalment a la cadena de subministrament d’aliments, per tant, reduïm el cost d’intermediació al mínim. Així l’import de la fruita o la carn que comprem repercuteix totalment en el guany del productor.

Totes aquestes raons i moltes més ens ajuden a continuar treballant per donar suport al comerç local, oferir els productes al seu valor real i demostrar que es pot menjar de manera saludable a un cost just. 

Prodcutes que recomanem consumir al febrer:

Verdures: carxofa i calçots

La carxofa és una hortalissa d’hivern, la temporada de la carxofa sol començar al novembre i s’allarga fins a març, per tant aquesta serà la millor època per a consumir-la en fresc.

El calçot es tracta d’una hortalissa de naturalesa tèbia, és a dir, escalfa el cos i, per tant, és molt útil durant l’hivern, i sobretot per contrarestar el malestar de les persones que tenen símptomes de fred o quan estem refredats sense febre.

Verdures: kiwi i taronja

L’elevat contingut del Kiwi en vitamina C i àcid fòlic ajuden a crear anticossos per a pujar les defenses i evitar els refredats o altres virus.

La taronja és una fruita rica en fibres, vitamina A, B i C, flavonoides i betacarotens, amb propietats antioxidants i antiinflamatòries, que ajuda a enfortir el sistema immunitari.

Peix: bacallà i lluç

En temps d’inflació, el lluç fresc continua sent un excel·lent aliment sa i assequible, més si és de proximitat.

L’època del bacallà és l’hivern, necessita fred, mars i oceans amb grans profunditats i temperatures molt baixes. És un peix blanc amb molt poc contingut gras i un alt índex de proteïnes.

Carn: Xai i Porc

Una de les millors carns del mes ja que les ovelles que donen aliment als seus xais, s’alimenten de les pastures fresques del febrer. Es tracta una de les carns més tendra i amb menys grassa que podem trobar en aquest moment de l’any.

Fins al mes d’abril podem gaudir del porquet en tota la seva esplendor, un aliment és més sa que el porc adult, sobretot conté molta més aigua i molta menys grassa. A més, és molt ric en ferro, zinc i vitamines del grup B.

Comparteix